måndag 6 februari 2012

Columbia Bugathermo orginal


Första gången så kändes de som ett par slalompjäxor (troligen snörde jag för högt upp) Stela och mkt vadderade på insidan och lite omjuka i botten.

Det är 3 värmelägen och det slog på omgående. Dock kan man väl betrakta själva påslagningen som en smula risky. Man behöver trycka in knappen som sitter nere på utsidan av skaftet i 3 sekunder, vilket var lite lurigt. Jag behövde släppa stigbygeln och dra upp benet för att få kraft nog i tryckningen. De tre värmelägena visas som rött, gult och grönt


Utvärdering efter ca 10 ggrs användning:
Kängorna är i mitt tycke fortfarande ganska obekväma, sidorna är rejält stoppade och batteriet sitter instoppad i en liten ficka på insidan av skaftet. Det stör inte nämnvärt vid ridning, men gör att den tjocka stoppningen krävs. De är inte mjuka i skaftet och ännu så länge behöver jag ha långa läder och inte snört ända upp för att få blodflöde.

Mkt stoppning invändigt i en stel känga gör att tårna inte får tillräckligt spelrum, vilket ändå är rätt gott att ha då foten är mera stilla i sadeln än om man är ute och går.

Värmen är lite knepig att sätta på om man sitter i sadeln, men man lär sig snabbt tekniken. Värmen kommer direkt, men värt att notera är att när det är runt -18 grader och man ridit i 1 timme så värmer de inte så mycket som man skulle tro/önska.



De är lätta att ladda, batterierna behövs inte tas ut och när de är färdigladdade går det från att blinka till fast rött sken.

Summering; Jag tycker att det är inovativt med värme direkt i kängorna, men då de är stela och mindre sköna tycker jag inte att de är värda sitt pris på 2999 kr.
Finns på www.sportamore.se

1 kommentar:

  1. Det är ju en så genial idé med uppvärmda kläder. Har någon testat de batteridrivna strumporna som man kan köpa på Jula och outnet? http://www.outnet.se/outback/battery-sock.php

    SvaraRadera